TATLI TOZ BİBER
Kırmızı biberde bol miktarda C vitamini bulunur. Günde iki adet biber tüketimi, vücudun C vitamini ihtiyacını karşılar.
Bunun yanında A, B1, B2 vitaminleri de yer alır. Protein, kalsiyum, demir, fosfor, çinko, potasyum ve magnezyum elementleri bakımından da son derece zengin bir besindir.
Doğal kırmızı biber renginden dolayı da endorphin hormonu salgıladığından mutluluk verici özelliğine sahiptir.
Kırmızı biber lif bakımından zengindir. Bu sayede sindirime, mide ağrılarına ve ülsere iyi gelmektedir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve gribal enfeksiyon rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi deri ve diş hastalıklarına da faydalıdır.
Organik kırmızı biber, taze, kurutulmuş, közlenmiş ve ya öğütülmüş olarak tüketilebilir.