TARÇIN(CİNNAMON)
Tarçın, tıbbi özellikler bakımından zengin bir baharattır. Bir yemek kaşığı tarçında % 19 kalori, 4 gram lif, % 68 manganez, % 8 kalsiyum % 4 demir içerir. Şeker ve yağ içermez. Günlük tüketildiğinde vücutta birçok olumlu değişiklik yarattığına inanılmaktadır. Tarçın, mutfaklarda genellikle toz olarak, tarçın çubukları ise hoşaf gibi içeceklerin yapımında lezzet vermek için kullanılır.
-Antioksidan kaynağı
-Diş ağrısı için çare
-Tip 2 diyabet önler
-Kanser riskini azaltır
-Dikkat eksikliği bozukluğu için önemli bir tedavidir
-Kilo kontrolü
-Gıda zehirlenmesi için doğal çözüm
-Genç cilt
Binlerce yıl boyunca, tarçın farklı ev yapımı tedavilerinde kullanılmıştır. Modern bilim, tarçının faydaları ile ilgili çeşitli araştırma ve çalışmalar yapmış ve tarçının birçok faydası olduğunu doğrulamıştır.